Tarot-kortit apuna johdatuksessa

10.09.2021

Jospa aluksi kertoisin hieman omasta matkastani tarot-tulkitsijaksi. Olen ollut kiinnostunut kaikenlaisesta henkiseen kasvuun liittyvästä teini-iästä asti eli reilut 30 vuotta. Kortteja aloin ensimmäisen kerran pläräilemään noin 25 vuotta sitten. Ne kiehtoivat minua, mutta silloin ne eivät kuitenkaan vielä astuneet kovin suureen rooliin arjessani. Niiden aika ei ollut vielä silloin. Nyt katsoessani taaksepäin on selvää, että oma elämänkokemukseni ei silloin vielä riittänyt korttien viestien todelliseen ymmärtämiseen. Kaikki kun olemme erilaisia, jollekin toiselle kortit saattavat avautua jo hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Itse tarvitsin omaan kasvuuni aimo annoksen suossa täysin eksyksissä rämpimistä ja asioiden kantapään kautta opettelua. Kivaa en voi sen sanoa aina olleen, mutta uskon kaikella olevan tarkoituksensa.

Joitain vuosia sitten tarot-kortit alkoivat vetämään minua voimakkaammin puoleensa. Siinä vaiheessa olin suossa rämpimisessäni tullut siihen pisteeseen, että olin valmis oikeasti avautumaan oman sisäisen viisauden kuuntelemiselle. Ensin aloin käyttää kortteja päivittäin apuna omassa elämässäni kirjoja ja nettiä tulkinnassa apuna käyttäen. Vuoden 2020 aikana pääsin perehtymään vielä syvemmin korttien saloihin tarot-tulkitsija ja selvännäkijä Anja Toivasen opastuksessa. Sen jälkeen olen tehnyt aktiivisesti tulkintoja myös muille.

Miten tarot-kortteja sitten käytetään apuvälineenä? Oma kokemukseni on se, että ne auttavat parhaiten silloin, jos niitä käyttää oman intuition selkeämpään kuulemiseen. Ei ole siis tarkoitus totella kortteja tai ottaa mitään niiden kautta tulevaa tietoa minään 100 % varmuudella toteen käyvänä ennustuksena. Meillä kaikilla on vapaa tahto. Olemme itse vastuussa elämästämme. Kaikkein tärkein opettaja, suunnannäyttäjä ja tietäjä löytyy aina omasta sisimmästä.

Miten kortit sitten nousevat pakasta juuri oikeassa järjestyksessä meitä ohjeistamaan? Näkyvän maailman lisäksi ympärillämme on paljon sellaista mitä emme näe. Henkimaailma on yhtä elossa kuin mekin vaikka suurin osa meistä ei sitä näekään. He ovat apunamme arjen askareissa ja myös viestivät meille muun muassa korttien kautta. Henkimaailmalla tarkoitan hyvin monipuolista joukkiota, joka koostuu esimerkiksi omasta korkeammasta minästämme, henkioppaista, enkeleistä, edesmenneistä omaisista jne. Todellisuudessa erillisyyttä ei ole. Me ihmiset, henkimaailma, kaikki näkyvä ja näkymätön on loppupeleissä samaa energiaa, ykseysenergiaa.

Oma kokemukseni on, että mitään pelättävää tuon henkimaailmaksi kutsumani joukkion kanssa työskentelyssä ei ole. Heidän värähtelytaajuutensa on ilo ja rakkaus. Sitä samaa energiaa me ihmiset myös pohjimmiltamme itse olemme. Meillä on kuitenkin vapaa tahto ja voimakas mieli. Niiden avulla saamme luotua ympärillemme myös muunlaisia kuin rakkaudellisia ja kivalta tuntuvia kohtaamisia tuon näkymättömän maailman kanssa. Jos oma uskomusmaailma, tahtotila ja tapa tulkita kortteja ym viestejä on sellainen, että haluaa hyvää sekä itselleen että muille ja pyrkii itse pysymään omassa voimassaan sitä samaa myös muille toivoen, vastaavat korttien kautta tulevat viestit sitä todellisuutta.

Itse lähden tulkintoja tehdessäni aina siitä, että kauttani välittyvä tieto on kuulijalleen hyödyllistä. Tapani lukea kortteja tapahtuu siitä vinkkelistä käsin luin niitä sitten itselleni tai muille. Pelon ja huolen lisääminen ei hyödytä ketään. Ihmiset ovat muutenkin ihan tarpeeksi huolissaan. Miksi siis kertoa vaikka sellaista, että toisen jollekin läheiselle on tapahtumassa jotain ikävää? Miten se hyödyttää kuulijaa? Melkein poikkeuksetta kaikki ovat huolissaan läheisistänsä jo valmiiksi, joten miksi lisätä sitä huolta jollain mitä ei tule ehkä koskaan edes tapahtumaan- mitään kun ei ole kiveen hakattu. Tapani tulkita kortteja on sellainen, että tuon tyyppistä tietoa ei minulle edes välitetä.

Mitään tiettyä kohtaloa ei tosissaan ole kiveen hakattu. Teemme jatkuvasti valintoja vapaata tahtoamme käyttäen ja elämämme suunta samalla myös päivittyy. Siksi yhdestä tulkinnasta ei pidä kynsin ja hampain pitää kiinni ikuisesti. Jos kortit ovat vuosia sitten ohjeistaneet lähtemään johonkin tiettyyn suuntaan eikä määränpäähän tunnu millään pääsevän, niin ehkä ei ole enää tarkoituskaan. Ehkä oli tarpeellista saada vain potkaisu oikeaan suuntaan, mutta määränpää on sittemmin kehittynyt eri näköiseksi.

Meillä jokaisella on olemassa kyllä sielunsuunnitelma. Se ei vaan ole kovin tarkka. Jotkin asiat, tapahtumat ja ihmissuhteet saattavat olla sellaisia mitä tulemme varmuudella kokemaan. Kun meillä on samalla myös vapaa tahto, saatamme suunnistaa sitä kaikkea kohti joko miljoonan mutkan kautta tai sitten hyvinkin suoraa reittiä. Se, että oppii aktiivisesti kuuntelemaan omaa sisäistä ohjausta ja käyttää siihen tarvittaessa myös apuvälineitä, tekee suunnistamisesta helpompaa ja mutkattomampaa. Ne asiat mitä eniten vilpittömästi sydämessään toivoo ovat hyvin todennäköisesti niitä asioita, jotka kuuluvat myös omaan sielunsuunnitelmaan.

Myös muut apuvälineet kuin tarot-kortit toimivat tarkoituksenmukaisesti vain, jos niitä käyttää siihen, että saa paremmin kiinni siitä mitä oma intuitio sanoo. Jos kysyy heilurilta tai kolikolta kyllä/ei- kysymyksen, todennäköisesti huomaa toivovansa heilurin alkavan pyöriä tiettyyn suuntaan tai kolikon laskeutuvan tietty puoli ylöspäin heilurin vielä ollessa paikallaan tai kolikon ollessa vielä ilmassa. Jos saa toivomansa vastauksen, on saanut vahvistuksen. Jos taas vastaus ei miellytä, kannattaa silti vielä kuulostella, josko vastaus kaikessa kurjuudessaan on silti oikea myös omassa sisimmässä. Jos oma sisin yhä edelleen sanoo päinvastaista, kannattaa toimia sen mukaisesti. Oma sisin menee kaikkien ulkoapäin tulevien neuvojen edelle. Välillä käy niinkin, että kaikki ennusmerkit ja vielä oma intuitiokin kertoo jonkin asian olevan huono idea, mutta siitä ei silti pysty päästämään irti sitä kokeilematta. Sellaisia me ihmiset olemme ja saamme ollakin. 

Tarot-tulkitsijana koen olevani myös apuväline, kanssakulkijan muodossa kulkeva sellainen. Tehtäväni on auttaa toista omien oivalluksien saamisessa. Kortit ja minun tulkintani niistä auttavat näkemään millaisia potentiaaleja elämä on tarjoamassa ja mihin olisi hyvä keskittyä nykyhetkessä, jotta oma polku avautuisi mahdollisimman sulavasti. Parhaimmillaan tulkinta on voimaannuttava, energioita avaava ja asioita selkeyttävä kokemus. Se on ainakin aina tarkoitus. Muunlaisena se ei olisi hyödyllinen.

Lisätietoa tarot-tulkinnan varaamisesta löydät täältä.