Muutama sana armollisuudesta

14.08.2021

Ole armollinen itseäsi kohtaan. Niin voit olla armollinen myös muille. Muuten se ei ole aidosti mahdollista. Muut ovat vain peilejä. Kaikki mikä sinua heissä ärsyttää tai nostaa pintaan muita ikävältä tuntuvia fiiliksiä, muistuttaa vain jostain mitä et ole itsessäsi hyväksynyt tai uskaltanut kohdata. Kaikki se mistä heissä pidät, on löydettävissä myös sinusta itsestäsi.

Olet aina tehnyt parhaasi. Mitä muuta olisit muka voinut tehdä? Olisitko oikeasti voinut tai osannut toimia toisin? Et ole aina tiennyt sitä mitä tiedät nyt. Et ole osannut sitä kaikkea minkä osaat nyt. Teit parhaasi. Luota siihen, että teit. Myös muut tekevät parhaansa kussakin tilanteessa. Myöskään he eivät tiedä sitä mitä eivät tiedä eivätkä osaa sitä mitä eivät osaa.

Olemme kaikki henkiä kehossa. Kehollisuuteen, ihmisyyteen kuuluu niin paljon kaikenlaista. On jos jonkinlaista tiedostettua ja tiedostamatonta. Myös se mitä ei ole tiedostanut on luomassa sitä todellisuutta mitä elämme. Minkä sille voi, jos jotain ei vielä ole tiedostanut? Siksihän sitä on ties minkälaisia tilanteita edessä levällään jotta voisi tiedostaa ja oppia.

Ei sinun tarvitse olla ihmisyydessäsi kuin vain ihminen. Peili toisille, toisista itseään peilaava. Kaukana täydellisestä, koska täydellisyys on illuusio, mielipide, näkökulma, jotain sellaista mitä ei ole oikeasti olemassakaan.

On niin paljon sellaista mihin et voi vaikuttaa. Edes ajatuksesi eivät ole omiasi. Nappailet niistä kiinni kuten myös kaikki muutkin, jotka painivat ihan samanlaisten ilojen ja surujen kanssa. Muut vaikuttavat sinuun ja sinä muihin ihan huomaamatta. Energiaahan me vain olemme, pohjimmiltamme samaa energiaa.

Se mikä on sinulle totta, on sinulle totta. Saatat hyvinkin olla omasta näkökulmastasi katsottuna oikeassa. Toinen ihminen saattaa silti olla myös yhtä oikeassa, vaikka onkin asiasta päinvastaista mieltä. Hän katsoo asiaa oman totuutensa ja elämänkokemuksensa läpi. Asiat eivät ole mustavalkoisia.

Kunnioitat ja arvostat itseäsi asettamalla omat rajasi ja pitämällä niistä kiinni. Voit tehdä sen kuitenkin lempeydellä ja muistaen, että kaikilla muilla on myös sama oikeus. Jos haluaa elää muiden kanssa sopuisasti, on osattava kunnioittaa omien rajojen lisäksi myös muiden rajoja.

Olet itse luonut elämästäsi sellaisen kuin se on. Anna itsellesi anteeksi se kaikki mikä tuntuu muka menneen pieleen. Kaikki on todellisuudessa mennyt juuri kuten on ollut tarkoitus. Ilman kaikkia elämänkokemuksiasi et olisi juuri sellainen kuin nyt olet ja juuri siinä missä nyt olet. Anna sen mennä mikä oli. Se oli tarkoituksenmukaista, mutta tulevan ei tarvitse olla sitä samaa. Sinä olet nyt eri. Ole avoin sille, että myös tulevaisuutesi voi olla eri ja vaikka kuinka taianomainen.

Anna anteeksi myös muille. He ovat myös täällä kasvamassa, oppimassa ja kokemassa elämää omien haasteidensa kanssa yhtä keskeneräisinä ja epätäydellisinä kuin sinäkin. Anteeksi antaminen ja myötätunnon tunteminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi olla tervetulleita elämääsi. Sinä päätät kuka lähelläsi saa olla ja millä säännöillä. Muilla kun on sama oikeus, niin joidenkin kanssa säännöt sopivat yhteen ja toisten kanssa eivät.

Vanhempasi valitsit, jotta voisit saada heiltä sen kaiken hyvän mitä heillä oli annettavaa. Vielä sitäkin tärkeämpää oli se mitä et voinut heiltä saada. Se kaikki takasi sinulle suuremman mahdollisuuden kasvuun. Toiselle kun ei voi antaa sitä mitä itsellä ei ole, ei vaikka kuinka jopa haluaisi sen antaa.

Ole vain sinä. Pelkkä sinä juuri sellaisena kuin olet. Näe oma kauneutesi, se kaikki hyvä mitä sinussa ja elämässäsi on. Näe itsessäsi myös se kaikki mitä ei ole helppoa katsoa. Se kaikki tarvitsee lempeyttä, rakkautta ja myötätuntoa. Ei sitä, että se tulee jälleen kerran hylätyksi ja torjutuksi. Hyväksy kaikki sellaisenaan. Älä taistele mitään vastaan. Silloin voit olla rauhassa kaiken kanssa. Voit elää tyytyväisyyden tilassa keskellä kaikkea hallitsematonta, keskeneräistä ja epätäydellistä.

Anna armon käydä oikeudesta sekä itseäsi että muita kohtaan. Sinä olet sinä. Sinä olet myös kaikki muut. Et voi nähdä muissa mitään mitä ei ole myös sinussa itsessäsi.