Kun maailmantuska vaivaa

28.08.2021

Maailma on aika hurja paikka, eikö? Sitä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista niin lähellä kuin kaukana. Nähdyt, kuullut ja luetut ikävät asiat saattavat jäädä mieleen pyörimään. Se on luonnollista ja kertoo siitä, että välität. Haluaisit varmastikin asioiden olevan toisin ja kaikkien voivan hyvin. Maailmantuskan jatkuva murehtiminen ei kuitenkaan tunnu mukavalta ja varmastikin tiedostat sen myös olevan turhaa. Ehkä haluaisit päästää siitä irti. Auttaisiko sinua siinä sen vielä vahvempi tiedostaminen, että olemalla ahdistunut, huolissasi, peloissasi, surullinen tai vihainen, et ihan oikeasti auta ketään tai mitään?

Sitä mihin laitat huomiosi, lisäät maailmaan. Olet voimakas luoja. Kun uskot ja pelkäät luonnon tuhoutuvan, edistät omalta osaltasi luonnon tuhoutumista. Kun mietit ja murehdit eläinten tuskaa, pidät omalta osaltasi huolen siitä, että eläinten tuska jatkuu. Kun laitat huomiosi sotaan, sairauksiin, väkivaltaan, nälänhätään, salaliittoihin tai mihin tahansa, minkä toivoisit poistuvan maailmasta, ruokit tuota asiaa omalla energiallasi ja annat sille lisää voimaa kasvaa. Pidät sitä hengissä.

Jos haluat maailmaan rauhaa, rakkautta, iloa ja hyvinvointia, laita huomiosi rauhaan, rakkauteen, iloon ja hyvinvointiin. Et voi pelastaa maailmaa rypemällä kaikessa siinä mikä on huonosti. Sinun kärsimyksesi ei vähennä kenenkään toisen kärsimystä. Yksin sinä et voi ylipäätään pelastaa koko maailmaa mitenkään. Voit kyllä osallistua siihen omalta pieneltä osaltasi. Jos panostat omaan hyvinvointiisi, lisäät maailmaan hyvinvointia.

Olemme kaikki samaa energiamerta; ihmiset, eläimet, maapallomme, koko universumi. Ihan kaikki näkyvä ja näkymätön. Kun saat itsesi rauhaan ja harmoniaan, rauhoitat ja harmonisoit omalta osaltasi koko merta.

En tarkoita kuitenkaan sitä, että kenenkään pitäisi kulkea laput silmillä kieltäytyen näkemästä sitä mitä maailmassa tapahtuu. Hyväksy se mikä on. Huomaa se ja hyväksy, että näin nyt tällä hetkellä asiat ovat. Jos kuulet sisäisen kutsun tehdä jollekin epäkohdalle jotain, niin tee se ja päästä sitten irti. Meidät on kaikki luotu erilaisiksi. Jotkut ovat synnynnäisiä eturintaman taistelijoita ja toiset taas eivät ole. Luota siihen, että se tapa ja määrä mikä tuntuu sinulle oikealta tavalta ja määrältä osallistua käytännön maailmanparannustalkoisiin, on tarpeeksi. Jollekin se tarkoittaa koko elämän pyhittämistä avustustyölle, toiselle taas sitä, että yrittää pääsääntöisesti kierrättää roskansa. Syyllisyys siitä mitä pitäisi tehdä, ei auta ketään. Ei auta myöskään katkeruus siitä, mitä muut tekevät tai eivät tee.

Kaikki olemassa oleva on jumalenergiaa. Sinä olet sitä ja niin on myös kaikki ympärilläsi oleva, oli se sitten näkyvää tai näkymätöntä. Emme voi tietää mikä jonkun toisen sielun, ihmisen tai eläimen, tarkoitus on ollut tähän elämään syntyessään. Jokainen itse valitsee sen, minne syntyy ja minkälaisia asioita haluaa elämässään käydä läpi. Uhreja ei ole. On vain jumala kokemassa itseään eri muodoissa ja käymässä läpi erilaisia elämäntehtäviä, jotka eivät välttämättä ole kenenkään ulkopuolisen ymmärrettävissä. Arvosta jokaisen sielun perimmäistä suuruutta, vapautta ja voimaa.

Kaikki olevainen on elossa olevaa värähtelevää energiaa, joka on koko ajan muutoksessa. Ei tuo energia oikeasti mihinkään häviä tai tuhoudu. Se vaan muuttaa muotoaan.

Myötätuntoa ei koskaan ole maailmassa liikaa. Viljellään sitä ympäriinsä. Nähdään toisemme, eläimet ja luonto. Arvostetaan ja autetaan toisiamme siinä missä pystytään. Myötätunto ei kuitenkaan ole sama asia kuin se, että tuntee vihaa ja katkeruutta siitä mitä joku toinen käy läpi tai syyllisyyttä siitä, että itsellä on asiat paremmin. Myöskään se ei edusta ainakaan ketään hyödyttävää myötätuntoa, että käy yhä uudestaan ja uudestaan mielessään läpi kaikkine eri tunnetiloineen sellaisia asioita, jotka kuuluvat jonkun toisen todellisuuteen. Mieli on voimakas. Kehosikaan ei ymmärrä, että mielesi luoma stressaava tilanne ei oikeasti tapahdu sinulle.

Teet maailmalle suuren palveluksen pitämällä huolen omasta mielenrauhastasi ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi. Älä siis pode syyllisyyttä siitä, että panostat itseesi. Sinä lisäät sillä maailmaan hyvinvointia. Tee mitä tahansa mikä tuo sinulle hyvää fiilistä. Nykymaailma on onneksi itsehoidollisia työkaluja täynnä. Oletko jo kokeillut esimerkiksi meditaatiota, joogaa tai qigongia? Oletko kylpenyt tietoisesti luonnon energioissa? Liikutko säännöllisesti tavalla tai toisella? Luotko ilolla jotain uutta, oli se sitten ihan mitä vaan taiteeseen tai vaikkapa ruokaan liittyvää? Vietätkö aikaa ystävien kanssa tai vaikka koiraa rapsuttaen? Vietkö itseäsi kuinka usein kauniisiin ja kiehtoviin paikkoihin? Paikkoihin, joissa saa nauraa tai kokea taiteellisia elämyksiä? Mitenkäs kehohoidot? Tai jonkin sortin terapeutin juttusille hakeutuminen? Olemme kaikki erilaisia ja se mikä on yhden juttu, ei välttämättä toimi toisella. Sama itsehoidollinen harrastus ei myöskään välttämättä toimi loputtomiin, joten kannattaa vaihdella ja kokeilla kaikenlaista. Uuden aloittaminen laittaa aina energian virtaamaan ja kun energia virtaa, ei mikään tunnetila jää loputtomiin päälle jumittamaan.

Äläkä nyt vaan keksi potea syyllisyyttä siitä, että lisäät maailmaan tuskaa, koska et pysty pakottamaan ikäviä asioita mielestäsi täysin pois. Muista olla myötätuntoinen myös itseäsi ja omaa inhimillisyyttäsi kohtaan. Jos sinä et yksin pysty maailmaa pelastamaan, niin et sinä sitä yksin kyllä pysty myöskään tuhoamaan ajattelitpa sitten ihan mitä tahansa.

Voihan hyvin!