Kompassina sisäinen valo

17.02.2021

Pysy omassa voimassasi, aina. Vain sinä itse tiedät mikä on sinulle parasta.

Omasta sisimmästäsi löydät kompassin, joka ei valehtele sinulle koskaan. Seuraa aina sitä. Kuulostele elämän tarjoamia erilaisia vaihtoehtoisia polkuja ja valitse niistä se mikä tuntuu sinusta hyvältä. Kuulostele elämän tarjoamia erilaisia totuuksia ja valitse niistä se mikä on sinulle totta.

Elä omaa totuuttasi.

Se mikä on sinulle totta, ei kuitenkaan välttämättä ole totta jollekin toiselle. Se mikä on oikea polku sinulle, saattaa olla jollekin toiselle polkuna täysin väärä. Jokaisella on sisällään oma kompassi.

Itse kipuilin tämän kanssa kauan. Elämä vei minua paikkoihin, jotka eivät tuntuneet minusta alkuhuuman jälkeen hyvältä. Jäin silti usein roikkumaan niihin aivan liian pitkäksi aikaa, koska uskoin muiden sanoihin enemmän kuin siihen mitä oma sisimpäni sanoi. Luulin, että en vain oikein ymmärrä. Pidin muita itseäni viisaampina.

Sitten aloin oivaltaa. Aloin kuunnella sisintäni ja tunnustella josko siihen uskaltaisi oikeasti luottaa. Alkuun se oli yhtä sekamelskaa. En tiennyt mihin uskoa. Oli vaikeaa saada kiinni siitä mikä on totta, minulle totta. Alkoi päänsisäinen puolustelu ja perustelu siitä miksi minä olen oikeassa ja muut väärässä. Todellisuudessa en ollut oikeassa enkä väärässä. Olin vain väärässä paikassa yhä uudestaan ja uudestaan jotta oppisin luottamaan itseeni ja suunnistamaan minulle oikeisiin paikkoihin, minulle oikeiden ihmisten pariin.

Harjoitus siinä jatkuu, varmaan ikuisesti. Sitä löytää jotain, joka kolahtaa. Jonkin ajan päästä ei enää kolahdakaan. Silloin on osattava lähteä eteenpäin kiitollisena siitä mitä tuo hetkellinen pysähdyspaikka antoi. Se ei ollut paikkana välttämättä väärä. Sitä ei oltu vaan tarkoitettu sellaiseksi mihin jäädään pitkäksi aikaa oleilemaan.

Olemme kaikki erilaisia. Se on tarkoituksenmukaista. Maailmassa on yli 7 miljardia sydänkompassia ja kaikki toimivat.

Annetaan omien ja toistemme sisäisten soihtujen loistaa. Siten kaunis maailmamme on täynnä valoa.