Älä jää olemaan ihminen, joka et halua olla tai elämään elämää, jota et halua elää

09.10.2021

Ansaitset hyvää, kaikkein parasta. Jollain tasolla varmasti tiedostat sen ja ihan varmasti toivoisitkin saavasi kokea elämässäsi kaikkea hyvää. Kukapa ei haluaisi olla onnellinen.

Miksi elämä ei sitten aina mene niin, että saisimme kokea sitä mitä haluamme? Vedämme puoleemme asioita energiakentällämme. Mitä ajattelet itsestäsi, muista ja elämästä yleensäkin? Millaisia uskomuksia kannat mukanasi? Millaisia traumoja? Muut kanssakulkijat ja koko universumi nappaavat kaikesta siitä kiinni energiakentässäsi ja heijastavat sen sinulle tavalla tai toisella takaisinpäin. Se voi tapahtua sanallisesti tai sanattomasti, ihan kaiken kautta mikä on todellisuuttasi.

Koetko ansaitsevasi oikeasti hyvää? Koetko? Jos et, niin miksi et? Olet pohjimmiltasi jumalenergiaa, rakkautta, iloa ja valoa. Miten voisi olla, että et ansaitsisi sitä mitä pohjimmiltasi olet? Kaikki hyvä on synnyinoikeutesi. Sinun ei tarvitse ansaita sitä. Ansaitset sen ihan vaan sillä, että olet olemassa.

Jos olet kaiken hyvän arvoinen, niin miksi tyydyt mihinkään sellaiseen mikä ei edusta sitä? Ei sinun tarvitse. Tyytymällä johonkin sellaiseen mitä et oikeasti sydämessäsi halua, viestit universumille omaa arvottomuuttasi. Värähtelet viestejä siitä, että et usko voivasi ja ansaitsevasi saada parempaa. Universumi kunnioittaa vapaata tahtoasi ja heijastaa sinulle sitä takaisinpäin lähettämällä sinulle lisää kaikkea sitä mikä vastaa tuota sinun itsesi määrittelemää arvoa.

Jos haluat kokea hyviä ihmissuhteita, älä tyydy huonoihin. Älä suostu olemaan se ihminen, jota saa tavalla tai toisella kohdella huonosti. Älä suostu olemaan myöskään se ihminen, joka pitää yksinäisyyttä välttääkseen kiinni ihmisistä, joiden seura ei oikeasti resonoi. Toisten kanssa kemiat vaan pelaavat ja toisten kanssa eivät. Se ei tarkoita sitä, että kenessäkään tarvitsisi varsinaisesti olla mitään vikaa. Kun päätät antaa ihmissuhdekuvioidesi lähteä muuttumaan sitä vastaaviksi mitä oikeasti haluaisit kokea, voit hyvinkin joutua kulkemaan jonkin aikaa yksin. Vääränlaiset ihmissuhteet joko muuttuvat ja saavuttavat uuden tason tai sitten ne putoavat kokonaan pois. Älä pelästy sitä. Se ei tarkoita sitä, että kulkisit koko loppuelämäsi yksin. Teet vaan tilaa hyville ihmissuhteille, jotka tulevat kyllä. Vedät ne puoleesi omalla uudella itsearvostusta, itseluottamusta ja itsemyötätuntoa huokuvalla energiallasi. Etkö haluakin elämääsi ihmisiä, jotka heijastavat sinulle takaisinpäin sitä? Silloin sinun itsesi täytyy tulla siksi.

Sama pätee myös työhön, asuntoon ja kaikkeen muuhunkin elämässäsi. Jos tyydyt vähään, saat vähän. On täysin hyväksyttävää haluta itselleen enemmän.

Samaan aikaan saamme lisää sitä mihin laitamme huomiomme. Ei siis kannata alkaa liikaa huomioimaan kaikkea sitä mikä ei ole riittävää vaan huomata myös se kaikki hyvä mikä jo on. Siinä ei vaan pidä huijata itseään. Jos joku asia ei oikeasti tunnu hyvältä, kannattaa se tiedostaa ja lähteä ottamaan askeleita sen muuttamiseksi.

Ole itsellesi kuitenkin armollinen, myötätuntoinen ja lempeä muutosprosesseissasi. Välillä itsensä on hyvä repäistä irti vanhasta hyvinkin voimallisesti ja nopeasti. Aina se ei kuitenkaan ole tarpeellista. Ihan yhtä hyvä vaihtoehto voi olla ottaa pieniä askelia kohti uutta vanhasta vähä vähältä irti päästäen. Jollekin sopii hyppy pää edellä tuntemattomaan ja toiselle taas turvallisemman tuntuinen ja hitaammin tapahtuva muutos. Tärkeintä on se, että alkaa liikkumaan kohti sitä kaikkea mitä oikeasti sydämessään haluaa kokea, oli vauhti mikä tahansa.

Mitä suurempi muutos, sitä enemmän todennäköisesti nousee pintaan vastustusta erilaisten tunteiden muodossa. Uusi pelottaa ja huolestuttaa. Se kuuluu asiaan. Mieli yrittää suojella. Se on sen tehtävä. Se ei kuitenkaan oikeasti tiedä, joten ei sitä kannata ihan kaikessa uskoa. Mieli on kuitenkin osa meitä ja yrittää parhaansa, joten siihen voi suhtautua myötätunnolla ja lempeydellä, vaikka sitä ei ihan tosissaan aina kaikessa kannatakaan ottaa. Mielen viestien voi antaa nousta pintaan ja ottaa haluamiaan askeleita pelosta huolimatta.

Uskalla leikkiä luottaen siihen, että lopulta kaikki aina järjestyy. Leiki silti lempeästi. Sekin on itsearvostusta!